Maak zelf je spritzkoekjes
De spritskoekjes, meestal in ronde vorm en ik vind ze overheerlijk als ik ze onder kan dompelen in melk.
Zo duur zijn ze nu niet in de winkel, maar wat je zelf maakt is toch altijd net iets lekkerder.
Ingrediƫnten voor +- 30 koekjes
bereiding:
Verwarm de oven voor op 150°C. Draai de boter luchtig in de keukenmachine. Voeg basterdsuiker, melk, zout en patentbloem toe en laat de keukenmachine nog even draaien. Schep het deeg in een spuitzak. Leg een stukje bakpapier op de bakplaat en spuit hierop de koekjes.
als laatst:
Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin in de oven.
Zo duur zijn ze nu niet in de winkel, maar wat je zelf maakt is toch altijd net iets lekkerder.
Ingrediƫnten voor +- 30 koekjes
140 g | roomboter, op kamertemperatuur |
70 g | basterdsuiker |
10 g | melk |
1 | snuifje zout |
180 g | patentbloem |
bereiding:
Verwarm de oven voor op 150°C. Draai de boter luchtig in de keukenmachine. Voeg basterdsuiker, melk, zout en patentbloem toe en laat de keukenmachine nog even draaien. Schep het deeg in een spuitzak. Leg een stukje bakpapier op de bakplaat en spuit hierop de koekjes.
als laatst:
Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin in de oven.
Reacties
Een reactie posten
Dankje voor je reactie, jou bericht word zo snel mogelijk goedgekeurd.