Speculaas broodpudding met blauwe bessen

Hij is er weer hoor, die lieve goede Sint!  Al elke dag zetten mijn zoontjes hun schoen aan de open haard in de hoop dat hun schoentjes gevuld gingen worden…enkele dagen teleurgesteld.. Zou hij wel echt komen? Maar deze ochtend was het zover. De sint is langsgeweest!  Nu die geweest is,moeten wij natuurlijk wel vorstelijk ontbijten. En dat kan hoor! Bijvoorbeeld met deze speculaas broodpudding met blauwe bessen…

  • 2 sneetjes oud (glutenvrij) brood
  • 1 zoete appel
  • 50 gr blauwe bessen
  • 3 a 4 speculaasjes
  • 100 ml plantaardige room
  • 3 eieren
  • 1/2 tl speculaaskruiden
  • 2 el amandelschaafsel
  • boter om in te vetten
Nodig; ovenschaal 20 x 15 cm, mengkom, schaaltje, garde
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met wat boter.

Snij de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en de schil. Snij daarna in blokjes. Doe in de mengkom en voeg de blauwe bessen toe.
Verkruimel de speculaasjes grof, doe ze in de mengkom.
Snij de sneetjes brood in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en doe ze bij de appel, blauwe bessen en speculaas. Schep nu alle ingrediƫnten voor de speculaas broodpudding door elkaar en schep ze daarna in de ovenschaal.
Doe de plantaardige room in een schaaltje en voeg de eieren en speculaaskruiden toe. Kluts los en schenk over de ingrediƫnten in de ovenschaal.
Strooi wat amandelschaafsel over de speculaas broodpudding en schuif deze voor 25 minuten in de warme oven. Zet nog een kop koffie voor Sinterklaas en maak hem zachtjes wakker!


Reacties

Populaire posts