appel yoghurt muffins

Trek in muffins of cake en heb je geen roomboter in huis? Deze appel yoghurt muffins zijn gemaakt met Griekse yoghurt en zijn onwijs makkelijk om te maken. Door de yoghurt worden de cakejes lekker luchtig en fris van smaak. Heerlijk om warm te serveren als toetje, snack, lunch of gewoon zomaar.
De meeste recepten bij ons thuis ontstaan spontaan. Net als het recept voor deze appel yoghurt cakejes met kaneel. Ik was van plan om appelcakejes te maken maar de roomboter was op. Dus ik besloot eindelijk eens aan de slag te gaan met een recept voor yoghurt cake. En met succes! Het fijne aan dit recept is dat je niet in de weer hoeft met een keukenmachine (mag wel, hoeft niet).
Geen fan van kaneel? Vervang het kaneelpoeder door wat vanillepoeder (naar smaak). En bestrooi de appeltjes alleen met een beetje suiker. De appels kun je ook vervangen door andere soorten fruit natuurlijk zoals mango, perzik, banaan, peer of iets anders naar keuze.

Ingrediƫnten appel yoghurt muffins

  • 2 appels
  • 3 eieren
  • 110gr. zonnebloemolie
  • 250gr. Griekse yoghurt (of andere volle yoghurt)
  • 225gr. zelfrijzend bakmeel
  • 150gr. fijne kristalsuiker
  • 1, 5 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker

Bereidingswijze appel yoghurt muffins

1.    Verwarm de oven voor op 175 graden
2.    Pak een ruime kom en klop hierin de eieren los en voeg na een minuutje de kristalsuiker, zonnebloemolie, kaneel en Griekse yoghurt erbij. Meng de ingrediĆ«nten met een garde en klop ongeveer 2 minuten totdat alles goed gemengd is (gebruik je toch een keukenmachine? Klop het dan wat korter, zodra alles goed gemengd is dan is het goed).
3.    Nu kun je het zelfrijzend bakmeel er rustig doorheen kloppen met de garde totdat alles goed gemengd is.
4.    Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Meng de appels met een halve theelepel kaneel en een eetlepel lichtbruine basterdsuiker.
5.    Bekleed een muffinvorm met bakvormpjes en verdeel het beslag over de vormpjes.
6.    Verdeel als laatste de stukjes appel over de muffins en zet ze in de oven.
7.    Bak de muffins in ongeveer 25-30 minuten gaar in de oven.
Laat de appel yoghurt muffins eerst even tien minuten afkoelen in het bakblik voordat je ze eruit haalt.
Eetsmakelijk!

Reacties

Populaire posts