Havermout uit de oven
Je zal in het recept zien dat ik diepvries blauwe bessen gebruik. Dat heeft een simpele reden, namelijk dat het in deze periode van het jaar heel moeilijk is om biologische blauwe bessen te vinden. Zoals je waarschijnlijk al weet vind ik bio heel belangrijk en waar het kan zal ik altijd voor biologisch kiezen. Blauwe bessen – en bessen in het algemeen trouwens – zitten in de ‘dirty dozen’, een lijst met gewassen die het meest bespoten worden. Als je dus graag af en toe bio koopt dan is dit zeker een aanrader. Bij Bioplanet (en de meeste grotere bio winkels) hebben ze ze alvast in het vriesvak.
Had ik al gezegd dat dit receptje gluten- en lactosevrij is? Het is trouwens ook zonder toegevoegde suiker! SCORE!
Ik schrijf het recept even uit voor 1 portie, een potje zoals hierboven.
Ingrediƫnten:
- 1 rijpe banaan
- 6 afgestreken lepels havermout
- handje vol diepvries blauwe bessen
Hoe:
- Plet de banaan in een kommetje.
- Doe de 6 eetlepels havermout erbij.
- Doe de blauwe bessen erbij. Dat mag rechtstreeks uit de diepvries, zonder ontdooien.
- Doe het mengsel in een klein vuurvast kommetje en zet voor ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
Reacties
Een reactie posten
Dankje voor je reactie, jou bericht word zo snel mogelijk goedgekeurd.