wortelsoep met gember en citroengras - ideaal tijdens een verkoudheid of griep
Deze snelle wortelsoep is perfect voor wanneer je niet helemaal lekker in je vel zit, en last hebt van verkoudheid of griep. Dankzij de kruiden tintelt de soep in je keel en heeft hij een verzachtende werking. En daarna zit hij natuurlijk propvol vitaminen! 
*Kippenbouillon is tegenwoordig ook in vegetarische/vegan vorm verkrijgbaar in de supermarkt, van het merk bio today!
Gebruik je worteltjes die al geraspt en geboend zijn, dan is deze soep zó gemaakt. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten bij elkaar in een pan de stoppen, en het 15 minuten te laten doorkoken. Even in de blender en je bent ready to go! 
Soep tegen verkoudheid
Gember staat bekend als een goed natuurlijk middel tegen verkoudheid of een verlaagde weerstand. Het zit namelijk echt propvol vitaminen, ijzer, calcium en zink! Wortel bevat op zijn buurt ook veel vitamines, waarvan voornamelijk vitamine A (tot 4x de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid). Doe daar nog wat kokosmelk bij – ook een bron van vitamines en mineralen – en wat pittige cayenne peper die licht zal prikken in je keel, en je hebt echt een mega gezonde soep die jou ondersteunt tijdens het snotteren en hoesten. Maar ook als je niet verkouden bent is dit soepje natuurlijk uitstekend om je weerstand op pijl te houden. En hij is ook gewoon érg lekker. 
Dit recept maakt een flinke kom soep voor 2 personen
Dit recept is vegan!
Dit recept is vegan!
Dit heb je nodig voor de wortelsoep met gember en citroengras:
- 650 gram wortel, schoongemaakt en geraspt (ik koop ze kant-en-klaar)
- 400 ml light kokosmelk
- 150 ml water
- 1 stengel citroengras (sereh)
- 1,5 eetlepel (vegan) kippenbouillon*
- Een halve theelepel cayennepeper
- Een stuk gember van 2,5 cm
*Kippenbouillon is tegenwoordig ook in vegetarische/vegan vorm verkrijgbaar in de supermarkt, van het merk bio today!
Zo maak je de wortelsoep met gember en citroengras
- Doe de wortel, kokosmelk, het water, de kippenbouillon en cayennepeper in een soeppan.
- Rasp de gember en voeg toe aan de soep.
- Snijd het onderste deel van de citroengras af en gooi dit weg. Snijd de stengel in 4 a 5 stukken en voeg toe aan de soep.
- Breng de soep aan de kook, en laat het daarna 15 minuten doorkoken.
- Verwijder daarna de stukken citroengras en gooi het weg. (deze blend je niet mee)
- Blend de soep in de blender tot een glad geheel. Is je soep iets te dik, voeg dan een klein beetje extra water of kokosmelk toe.
- Serveer de soep direct, of bewaar afgedekt in de koelkast.
Je kunt de soep een dag bewaren, maar persoonlijk vind ik hem vers het lekkerst! De smaak zal de volgende dag ietsjes veranderen.
Reacties
Een reactie posten
Dankje voor je reactie, jou bericht word zo snel mogelijk goedgekeurd.