vanille pannacotta met bramencoulis
Vanille Panna Cotta met bramen coulis boven op. Het klinkt vernuft maar is de coulis niet gewoon een chique woord voor bramensap?
Laat ik met de deur in huis vallen. Wat is dit een heerlijk dessert en wat ook zo super is, het is heel eenvoudig om te maken en als gastvrouw of gastman kun je moeiteloos de complimenten in ontvangst nemen. Een bijkomend voordeel is dat je het dessert een dag voor je etentje kunt voorbereiden.
. Er is echter een nadeel. Panna Cotta is gebaseerd op bijna 100% slagroom. Niet een toetje dus om jezelf iedere dag mee te verwennen.
Benodigdheden:
- 500 ml. slagroom
- 3 blaadjes gelatine
- 1 vanille stokje
- 50 gram suiker
Verhit langzaam in een pan de slagroom met het suiker en schraap de merg uit een vanille stokje.
Laat de blaadjes gelatine in een glas koud water week worden.
Zodra de slagroom kookt, zet je het uur laag en laat je de slagroom ongeveer 15 minuten langzaam pruttelen.
Neem de pan van het vuur. De slagroom moet iets afkoelen voor je de uitgeknepen gelatine toevoegd.
Roer de gelatine door de slagroom en giet het in een vorm of glas dat je van te voren met koud water hebt omgespoeld.
Wil je een stevige pudding, kies dan een ronde of vierkante vorm. Na 6 uur koeling kun je de Panna Cotta sortten op een dessertbordje.
Zelf vond ik deze glazen leuk om te gebruiken.
De Panna Cotta moet je minimaal 6 uur in de koelkast stevig laten worden.
De Panna Cotta is klaar. Nu nog de coulis van bramen. Je kunt natuurlijk ook ander vers fruit gebruiken. Fruit uit de diepvries gaat ook heel goed en is het hele jaar verkrijgbaar.
Voor de coulis heb ik de smalle kom met 1 liter inhoud bijna tot bovenaan gevuld met bramen. Heb je niet zoveel bramen elke dag? Het is heel handig om bramen in de diepvries te bewaren in een ziplock zakje. Na het plukken kun je steeds hier weer wat bijvoegen en als je genoeg fruit hebt kun de de coulis of sap gaan maken. Bijkomend voordeel is dat de wanden van fruit in de diepvries kapot vriezen en het fruit bij ontdooien meer vruchtensap zal los laten.
Pureer het fruit fijn met de staafmixer. Pas op met spetteren, bramen hebben een enorme natuurlijk kleurkracht op je kleren en het aanrecht.
Zeef het fruit door een fijne zeef. Hoe fijner de zeef, hoe meer onnodige pitjes en fruitdeeltjes je over zult houden. Dat betekend bij mij thuis dat de sap ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden, want dit vinden de mannen thuis niet zo lekker.
Reacties
Een reactie posten
Dankje voor je reactie, jou bericht word zo snel mogelijk goedgekeurd.