Kaneelbroodje in een kopje

Deze zijn zooooooooooo lekker, ik kan er geen genoeg van krijgen en zo simpel om te maken.
Hier komt ie:

De benodigdheden voor de cake

  • 4 koffielepels bloem
  • 3 koffielepels witte suiker
  • 1/4 koffielepeltje bakpoeder
  • 1/8 koffielepeltje kaneel
  • 1/16 koffielepeltje nootmuskaat
  • 3 koffielepels magere melk
  • 1/2 koffielepeltje olijfolie

De benodigdheden voor de topping

  • 1 1/2 koffielepel bruine suiker
  • 1/8 koffielepeltje kaneel
  • 1/2 koffielepel boter
  • Dan voor de glazuur
  • 1/2 koffielepel boter
  • 1koffielepel roomkaas
  • 2 - 2 1/2 koffielepels bloemsuiker

De bereiding:

combineer al de cake ingredienten in een tas dat in de microgolfoven kan. dit is een kleinere cake, dus een kleine kop is genoeg. roer met een kleine klopper tot het geen klonters meer bevat.

In een aparte kom kan je de topping ingrediënten combineren.. dit mag even in de microgolf tot de boter is gesmolten (ik raad aan keukenpapier erop te leggen in de microgolf.) roer en mix tot het een vaste siroop word. Giet het in een kommetje met een dun gietertje.

Dan is het snel te werk gaan (je wil niet dat de boter weer hard word), Lepel de helft van de cake ingrediënten uit en kap het in de tas. voeg dan een beetje van de topping toe. (hier kan je een vork voor gebruiken) Weer wat cake achteraf en weer wat topping  tot alles op is.

Dan mag deze 1 minuut in de microgolfoven

Terwijl maken we de glazuur klaar
al deze ingrediënten mogen 10 seconden in de micro
kap het achteraf in een spuitzak en spuit het op je cake.

Smakelijk!!



bron: pinterest)


Reacties

Populaire posts