Waterijsjes maken met verse aardbeien

Wie lust er nu geen verfrissend ijsje op warme dagen zoals vandaag.
Ik ben weer een leuk receptje tegengekomen om te proberen en deel het graag met jullie.
Wat heb je nodig:

  • 2 en 1/2 cup aardbeien (goed rijpe, die zijn lekker zoet en sappig)
  • 1/3 cup koud water
  • een blender of een mixer (en een smalle hoge kom is ook wel handig als je een handmixer gebruikt)
  • vormpjes om ze in te vriezen, je kan ook yoghurtpotjes ofzo gebruiken als je geen waterijs vormpjes hebt maar als je even naar de action loopt vind je er gegarandeert
  • eventueel ook stokjes als die niet bij je vormpjes zitten 
-> extra als je er ook een chocoladelaagje rond wil 
  • 2 cups pure zwarte chocolade in stukjes gebroken
  • 4 eetlepels kokosolie
  • bain-marie om de chocolade te smelten (een glazen kommetje in een pannetje met water lukt prima
En dan beginnen we eraan,

  1. Spoel de aardbeien eerst kort in koud water
  2. Doe dan de kroontjes van de aardbeien en snij (zeker de grotere exemplaren) in stukken
  3. Aardbeien en 1/3 cup water in de blender doen (of in een hoge mengbeker als je een staafmixer gebruikt)
  4. Blenden of mixen tot je een goed gemengde smeuïge massa krijgt
  5. Giet of schep het mengsel dan in de ijslolly vormpjes 
  6. Doe eventueel de dekseltjes met stokjes in erop 
  7. En zet ze in de diepvriezer… daar mogen ze een hele nacht in blijven.
  8. Smelt de chocolade stukjes au bain-marie en meng de kokosolie erdoor (als het zomers warm is zal de kokosolie al vloeibaar zijn, als je dit zou maken als het koud is in je keuken kan je de kokosolie al direct samen met de chocolade smelten in de bain-marie dan krijg je het gemakkelijker glad gemengd
     *tip -> als je eerst kokosolie in je kommetje doet en dan pas de chocolade erbij, dan blijft je gesmolten chocolade niet zo aan je kommetje kleven 🙂
  9. Haal dan het kommetje met chocolademengsel er uit en laat dit op het aanrecht of op tafel staan om af te koelen tot kamertemperatuur
  10. Als de chocoladedip afgekoeld is, haal je de waterijsjes uit de diepvries
  11. Dompel ze één voor één kort in het chocolademengsel, door de kokosolie zal de chocodip heel snel stollen als deze rond het koude ijsje zit
  12. Leg de ijsjes die klaar zijn even op een bordje tot de andere ook klaar zijn
Tip: als je nog chocodip over hebt, is dat ook heel leuk om er nog wat aardbeien in te dippen (of ander fruit dat je voorhanden hebt). Je kan deze dan even op een bordje in de koelkast zetten tot je ze gaat opsnoepen.

Bon appetit!

                                          foto: wendyonline.nl


Reacties

Populaire posts