Havermout ontbijtcake met blauwe bessen
Vandaag heb ik weer iets lekkers voor je, en dit ontbijt is geschikt voor elke ochtend. De ingrediënten voor deze havermout ontbijtcake met blauwe bessen heb ik standaard in huis, en als dat bij jou nou niet het geval is, dan zou ik je zéker aanraden om dat voortaan wel te doen. Want dit is echt een traktatie in de ochtend!
Ik kan echt zo blij worden van een goed ontbijt! En ik hou er dus helemaal niet van om elke ochtend hetzelfde te eten. Er is zoveel lekkers om de dag mee te starten, dat ik soms ’s morgens gewoon niet kan kiezen. Dan weet ik niet waar ik nou écht trek in heb, en dan maak ik uiteindelijk maar een smoothie ofzo klaar. Maar veel leuker en lekkerder is het om even de keuken in te duiken, en bijvoorbeeld dit taartje klaar te maken. Want ja, zo kan ik dit ontbijt wel noemen, een taartje om de dag mee te beginnen!
Ik kan echt zo blij worden van een goed ontbijt! En ik hou er dus helemaal niet van om elke ochtend hetzelfde te eten. Er is zoveel lekkers om de dag mee te starten, dat ik soms ’s morgens gewoon niet kan kiezen. Dan weet ik niet waar ik nou écht trek in heb, en dan maak ik uiteindelijk maar een smoothie ofzo klaar. Maar veel leuker en lekkerder is het om even de keuken in te duiken, en bijvoorbeeld dit taartje klaar te maken. Want ja, zo kan ik dit ontbijt wel noemen, een taartje om de dag mee te beginnen!
Deze havermout ontbijtcake staat zo in de oven, zo makkelijk is het om klaar te maken. Daarna moet je wel heel even geduld hebben, maar dat heb je er graag voor over kan ik je nu al vertellen. Dit is mijn variatie op de mug cake, een cake in een mok. Ik gebruikte gewoon een ovenschaaltje en dus ook de oven om de havermout ontbijtcake klaar te maken. Want het zou ook in de magnetron kunnen, maar daar ben ik zelf nooit zo’n voorstander van. Even in de oven dus, en daarna smullen maar!
Voor 2 verwenontbijtjes:
- 50 gr havermout
- 50 gr amandelmeel
- 2 rijpe bananen
- 50 gr blauwe bessen (diepvries is prima!)
- 2 eieren
- 1 el honing
- 1 tl bakpoeder
- boter
Nodig; mengkom, 2 kleine ovenschaaltjes
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter.
Prak de bananen fijn en meng ze in de kom met de havermout en het amandelmeel. Voeg 1 tl bakpoeder toe, en de honing mag er ook bij. Tik 2 eitjes boven de kom en roer ze los door het beslag.
Schep nu voorzichtig de blauwe bessen door het beslag voor de havermout ontbijtcake. Verdeel het mengsel over de 2 schaaltjes.
Bak in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Enjoy!
Reacties
Een reactie posten
Dankje voor je reactie, jou bericht word zo snel mogelijk goedgekeurd.