Kabeljauw balletjes op een stokje :-)
⌚65min 👪4 PERS
Deze leuke kabeljauwballetjes zijn een verrassend hapje, voor jong en oud. Serveer ze met een heerlijk dipsausje bij.
Ingrediënten
- 300 g kabeljauw
- 250 g aardappelen, bloemige
- 1 ui, fijngesnipperd
- 6 el paneermeel
- 2 eieren
- nootmuskaat
- peper en zout
BEREIDING
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Pureer ze.
- Pocheer de kabeljauw gedurende 15 minuten in heet water dat net niet kookt. Laat uitlekken en afkoelen. Duw het met een vork tot een mousse.
- Vermeng in een kom de aardappelpuree, de kabeljauw en de ui. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de 2 eieren door en laat dit afkoelen in de koelkast.
- Maak uit het beslag 20 balletjes zo groot als een walnoot. Rol ze door het paneermeel. Prik ze per 2 op een satéstokje en frituur ze goudbruin in de hete olie.
Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang gratis het ebook met leuke gerechten
Reacties
Een reactie posten
Dankje voor je reactie, jou bericht word zo snel mogelijk goedgekeurd.