Sinterklaascake
Recept voor 8-10 personen
Tijd: 20 in. + 60 min. in de oven
Tijd: 20 in. + 60 min. in de oven
- 200 gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 150 gr suiker
- 4 eieren
- 100 gr pure chocolade
- 4-6 el pepernoten (Kleintje Albert Heyn)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de boter met de suiker en koek- en speculaaskruiden in een kom. Zelf doe ik dit met een elektrische mixer maar dit kan eventueel ook met de hand. Let op: zorg wel dat de boter zacht genoeg is zodat je hem goed kunt mengen. Eventueel kun je de boter heel even opwarmen in de magnetron. Voeg daarna de eieren 1 voor 1 toe. Daarna voeg ik beetje voor beetje het zelfrijzend bakmeel toe.
Als je dit allemaal hebt toegevoegd kun je de schuddebuikjes of fijngehakt pepernoten door het beslag scheppen.
Giet/schep het beslag daarna in een ingevette cakevorm.
Zet de cake voor ongeveer 60-70 minuten in de oven totdat de cake gaar is. Laat de cake een tijdje afkoelen op een rooster op het aanrecht. Smelt de chocolade en giet dit over de cake heen.
Reacties
Een reactie posten
Dankje voor je reactie, jou bericht word zo snel mogelijk goedgekeurd.