Vanillepudding met gebakken appeltjes en speculaascrumble
voor 6 personen
Rep je naar de spar voor alle ingrediƫnten, des te sneller kan je genieten !
- 1 zakje vanillepuddingpoeder
- 75 g suikerklontjes
- 750 ml volle melk
- 1 vanillestok
- 12 speculaaskoeken
- 2 appels
- 2 el suikerklontjes
- 1 el boter
- Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Bak aan in wat boter en suiker. Laat mooi karamelliseren.
- Haal van het vuur en laat afkoelen. Verdeel over glazen schaaltjes.
- Snij de vanillestok overlangs door. Voeg de zaadjes van de opengesneden vanillestok toe aan 500 ml melk.
- Los het vanillepuddingpoeder en de suiker op in 250 ml koude melk.
- Breng de melk met vanillestok aan de kook. Voeg het vanillepoeder al roerend toe en laat gedurende 1 min doorkoken. Blijf steeds goed roeren met garde of spatel.
- Verdeel over de glazen schaaltjes met appel.
- Laat afkoelen in de koelkast.
- Cutter of hak de speculaas fijn.
- Verdeel over de glaasjes en serveer.
Rep je naar de spar voor alle ingrediƫnten, des te sneller kan je genieten !
Reacties
Een reactie posten
Dankje voor je reactie, jou bericht word zo snel mogelijk goedgekeurd.