Havermoutmuffins met appel en kaneel

De ideale ontbijtmuffin maar kan eender wanneer in de dag opgegeten worden natuurlijk. Maar deze zijn zoooooooooo lekker!
In totaal duurt het zon 40 minuten voor ze klaar zijn.

Voor 6 muffins heb je nodig:

  • Havermout - 125 gram
  • Banaan - 1
  • Appel - 3
  • Ei - 2
  • Melk - 150 ml
  • Kaneel - 2 theelepels
  • Rozijnen - 75 gram
  • Amandelen - 40 gram
  • Walnoten - 40 gram

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Meng de havermout, banaan, eieren, melk, kaneel en rozijnen samen met één appel (geschild en van klokhuis ontdaan) in een keukenmachine
  3. Hak de noten grof, schil de andere twee appels en snijd ze in kleine partjes
  4. Roer de noten en appelpartjes door het beslag en schep dit in 6 - 8 muffinvormpjes (het liefst een flexibele vorm, dan krijg je ze er makkelijk uit. Gebruik je stevige papieren vormpjes, dan kun je ze beter uit de vormpjes eten)
  5. Plaats de havermoutmuffins voor 30 minuten in de oven
  6. Laat de muffins even afstomen, haal ze uit de flexibele vorm door deze voorzichtig om te keren en serveer de ontbijtmuffins lauwwarm

Smakelijk!!

Reacties

Populaire posts