Gegrilde mosselen met kruidenboter en rode paprika
Septemberrrrrr, Het mossel 'tijdperk' ,is weer aangebroken. Er zijn tal van manieren om mosselen gereed te maken. Ik heb nu gekozen voor dit recept.
Je bent ongeveer een kwartiertje bezig met de voorbereidingen en de bereiding op zich 40 minuten.
Voor 4 personen heb je nodig:
1.2kg mosselen
1 stengel bleekselder
1 ui
boter
witte peper
200g boter
2 tenen knoflook
handvol verse bieslook
handvol verse peterselie
2 takken dragon
4 eetlepels brunoise van rode paprika
brood (naar keuze)
Spoel de mosselen 2 x in koud water en trek de baard eraf.
snij de selder en ui in middelgrote stukken, smelt de boter in een grote kookpot en stoof de selder en ui aan (blijf steeds roeren tegen het aanbakken)
Voeg de mosselen toe en kruid deze met de witte peper.
Dek de pot af en laat stomen tot de mosselen allemaal open zijn.
Af en toe de pot eens opschudden.
Smelt de boter op laag vuur, hak de lookteentjes met de kruiden zeer fijn en kap deze bij de boter.
de kruiden mogen NIET bakken.
Trek de mosselschelpen open en trek de lege schelphelften ervan af.
Schik de mosselen in een ovenschotel netjes naast elkaar en giet de kruidenboter erover.
Bestrook met de paprika stukjes en grill voor 5 minuten onder een zeer hete grill. Serveer met brood.
Lekkerrr hoor!
(foto: weekend.knack.be)
Je bent ongeveer een kwartiertje bezig met de voorbereidingen en de bereiding op zich 40 minuten.
Voor 4 personen heb je nodig:
1.2kg mosselen
1 stengel bleekselder
1 ui
boter
witte peper
200g boter
2 tenen knoflook
handvol verse bieslook
handvol verse peterselie
2 takken dragon
4 eetlepels brunoise van rode paprika
brood (naar keuze)
Spoel de mosselen 2 x in koud water en trek de baard eraf.
snij de selder en ui in middelgrote stukken, smelt de boter in een grote kookpot en stoof de selder en ui aan (blijf steeds roeren tegen het aanbakken)
Voeg de mosselen toe en kruid deze met de witte peper.
Dek de pot af en laat stomen tot de mosselen allemaal open zijn.
Af en toe de pot eens opschudden.
Smelt de boter op laag vuur, hak de lookteentjes met de kruiden zeer fijn en kap deze bij de boter.
de kruiden mogen NIET bakken.
Trek de mosselschelpen open en trek de lege schelphelften ervan af.
Schik de mosselen in een ovenschotel netjes naast elkaar en giet de kruidenboter erover.
Bestrook met de paprika stukjes en grill voor 5 minuten onder een zeer hete grill. Serveer met brood.
Lekkerrr hoor!
(foto: weekend.knack.be)
Reacties
Een reactie posten
Dankje voor je reactie, jou bericht word zo snel mogelijk goedgekeurd.