Maak je eigen bananenchips
super gemakkelijk en leuk om mee te nemen als healthy snack naar werk of school.
10 minuten bereidingstijd
3 uur baktijd
benodigdheden: 10 rijpe maar stevige bananen, zeer dun gesneden
1 citroen (sap)
Verwarm de oven al voor op 100°C
Bedek je pan met aluminium folie en gebruik wat olijfolie
dompel de bananen onder in je citroensap
Leg de bananenschijfjes op je bakplaat met bakpapier, mooi op een rijtje
Laat het 2 uur bakken, draai de schijfjes af en toe om met een spatel, bak nog verder voor 1 uur of totdat ze krokant zijn
Laat ze nadien afkoelen op een metalen plaat
Laat ze lang genoeg afkoelen, hoe langer hoe krokanter ze worden
Bewaar ze in een afgesloten doosje
10 minuten bereidingstijd
3 uur baktijd
benodigdheden: 10 rijpe maar stevige bananen, zeer dun gesneden
1 citroen (sap)
Verwarm de oven al voor op 100°C
Bedek je pan met aluminium folie en gebruik wat olijfolie
dompel de bananen onder in je citroensap
Leg de bananenschijfjes op je bakplaat met bakpapier, mooi op een rijtje
Laat het 2 uur bakken, draai de schijfjes af en toe om met een spatel, bak nog verder voor 1 uur of totdat ze krokant zijn
Laat ze nadien afkoelen op een metalen plaat
Laat ze lang genoeg afkoelen, hoe langer hoe krokanter ze worden
Bewaar ze in een afgesloten doosje
Reacties
Een reactie posten
Dankje voor je reactie, jou bericht word zo snel mogelijk goedgekeurd.